Descriere

În câteva ore, creăm atmosfera și siguranța potrivite pentru adolescenți și îi lăsăm să se adapteze și să se simtă confortabil. Activitățile variază de la a te distra mult până la a fi serios și a intra într-o conversație profundă. Este vorba despre cine suntem cu adevărat, nu despre cum ne pretindem sau credem că suntem. Este vorba despre realitate, conexiune reală și viață reală! Am văzut că în timpul acestui atelier, adolescenții se deschid și sunt dispuși să împărtășească. Se conectează mai bine, își deschid din ce în ce mai mult ochii pentru lumea reală și chiar se conectează mai bine cu liderii sau invers.

Adolescenții au apărut cu probleme cu care au nevoie de ajutor, ceea ce școala nu a identificat de ani de zile! Adolescenții au putut, în sfârșit, să ceară ajutor, de la „o ureche pentru a asculta” până la sesiuni de consiliere. De asemenea, am văzut că există adolescenți care s-au răzgândit în mod pozitiv cu privire la sinucidere.

Atelierul predă despre conștientizarea mentală, este un pas către o identitate mai puternică pentru fiecare individ și o legătură de grup mai puternică. Acest lucru face posibil să crească, să se vindece și îl ajută pe adolescent să aibă un impact și mai pozitiv în propria zonă, în care locuiește, pur și simplu din cauza faptului că îi văd pe alții suferind sau își văd propria problemă nu la fel de rea ca ceilalți și perspectiva lor se schimbă. De asemenea, rușinea scade!

Atelierul funcționează dacă există o bună cooperare cu liderii grupului, fie școala, fie un grup local de tineri. Funcționează cu un număr de adolescenți, de la aproximativ 20/30 până la aproximativ 90, dacă este asigurat un spațiu corespunzător.

Facem multă interacțiune, pentru a-i provoca pe tineri să iasă din zona lor de confort. Acest lucru se realizează prin niște mici exerciții pentru care s-a dovedit efectul pozitiv, dar și prin exemplul pe care încercăm să-l dăm în echipă.

Este necesară o bună cooperare practică pentru a fi bine pregătiți, dar și pentru a gestiona îngrijirea ulterioară, astfel încât adolescenții să fie în siguranță, dacă apare vreo problemă grea.

Din experiența pe care am avut-o până acum, am văzut nevoia în România! Aceasta poate fi o cheie pentru a ajunge la tineri la nivelul inimii și funcționează ca o legătură între „problemă și soluție”. Conceptul de „Fă un pas” poate oferi descoperirii ceea ce aștepți!

Acest atelier este foarte recomandat de către diferiți membri ai personalului școlilor care au participat deja la acest atelier.

„Make a Step” este găzduit de „People 2 People – foundation” din Oradea. www.people2people.ro